Arhiva noutatilor

Moldindconbank avansează în topul celor mai mari 100 bănci din sud-estul Europei

01.10.2014

Pentru al doilea an consecutiv BC Moldindconbank S.A. este inclusă în topul celor mai mari 100 bănci din sud-estul Europei conform clasamentului Top 100 SEE-2014 elaborat de agenţia financiară internaţională SeeNews. De această dată, Moldindcondbank s-a poziţionat pe locul 86 în clasament, urcînd cu patru poziţii comparativ cu anul precedent.

SeeNews TOP 100 Banks 2014 este un clasament anual de evaluare a celor mai mari bănci din Sud-Estul Europei, la baza căruia a fost luat în calcul suma totală a activelor înregistrată la finele anului 2013.

Astfel, conform rezultatelor la 31 decembrie 2013 activele totale a Moldindconbank au constituit 713,5 mil. Euro, ocupînd locul doi printre băncile din Moldova.

Clasamentul a fost elaborat conform datelor obţinute din rapoartele băncilor centrale, registrele comerciale naționale, comisiile de supraveghere financiară, asociațiile bancare şi guvernamentale, precum şi site-urile corporative ale băncilor. Numărul instituţiilor financiare participante depășește 250 de bănci înregistrate în regiune, inclusiv sucursale și reprezentanțe ale băncilor străine.

În clasamentul SeeNews TOP 100 SEE au fost incluse companii din România, Republica Moldova, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovenia, Macedonia, Muntenegru, Albania, Bosnia şi Herţegovina.

*** SeeNews TOP 100 SEE este un clasament anual al celor mai mari companii din Sud-Estul Europei şi este întocmit de SeeNews în parteneriat cu A.T. Kearney şi Euromonitor Internaţional. Clasamentul se bazează pe un număr de peste 1.200 companii, cuprinzînd cele mai mari societăţi de asigurare, bănci şi instituţii non-financiare din Europa de Sud-Est.

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71