Arhiva noutatilor

Cu susţinerea BC „Moldindconbank” S.A. a fost renovată iluminarea scenică a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”

05.09.2014

Pe data de 4 septembrie 2014, a avut loc prezentarea în premieră a sistemului inovativ de iluminare a scenei Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Realizarea acestui proiect ambiţios a durat mai bine de jumătate de an şi a fost posibil cu suportul financiar oferit de BC Moldindconbank S.A. în calitate de sponsor general.

Noul sistem dispune de peste 30 de surse de iluminare performantă, bazate pe tehnologia LED, cu ajutorul cărora pot fi create un număr nelimitat de efecte vizuale, cu cele mai variate culori, fapt ce va spori cu siguranţă calitatea spectacolelor montate pe una din cele mai faimoase scene de teatru din ţară.

Prezentă la eveniment, dna Svetlana Banari, în calitate de Preşedinte al Comitetului de Conducere BC „Moldindconbank” S.A., a declarat că „este mîndră de această relaţie specială de prietenie pe care Banca o menţine cu Teatrul Naţional şi care se bazează exclusiv pe dragostea faţă de arta teatrală, precum şi dorinţa de a susţine dezvoltarea culturii naţionale.”

Totodată, dna Svetlana Banari a menţionat că ideea de modernizare a iluminării scenice a apărut absolut întîmplător, în timpul spectacolului „Hronicul Găinarilor” de la începutul acestui an, şi îi aparţine dlui Valerian Mîrzac, Preşedintele Consiliului BC „Moldindconbank” S.A., prezent la spectacol împreună cu echipa Băncii.

Propunerea Băncii de a finanţa integral realizarea acestei idei frumoase a fost binevenită şi salutată călduros de către dl Petru Hadârcă, Directorul Teatrului, care a depus întregul efort pentru ca actorii şi spectatorii să se bucure la maximum de noile oportunităţi.

Colaborarea dintre BC Moldindconbank S.A. şi Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” durează deja mai bine de 22 ani, perioadă în care Banca a susţinut diverse proiecte începînd cu efectuarea lucrărilor de reparaţii, modernizarea tehnicii de calcul, montarea mai multor spectacole, dotarea cu un autoturism propriu şi continuînd cu proiectul de modernizare a echipamentului de iluminare.

Această realizare se înscrie în spiritul şi tradiţia Moldindconbank de a sprijini dezvoltarea comunităţii în care trăim prin finanţarea diverselor proiecte din domeniul social, cultural, educaţie şi sport.

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71