Arhiva noutatilor

Moldindconbank cea mai bună bancă din Moldova conform revistei Global Finance!

27.03.2014

BC Moldindconbank S.A. a fost desemnată cea mai bună bancă din Moldova, de către prestigioasa revistă americană Global Finance, în raitingul anual World Best Emerging Market Banks in Central and Eastern Europe. Printre criteriile care au stat la baza evaluării Moldindconbank şi a altor bănci din pieţele în curs de dezvoltare, precum Banca Transilvania (Romania), Sberbank (Rusia), PrivatBank (Ucraina), se numără: creşterea activelor, profitabilitatea, relaţii strategice, preţuri competitive şi produse inovative.

Rezultatele studiului efectuat de către Global Finance vor fi publicate în ediţia din luna mai a revistei. Redactorii au selectat o listă cu cele mai bune bănci, în urma consultărilor cu experţii din domeniul financiar-bancar şi directorii instituțiilor financiare din toată lumea, cu scopul de a spori calitatea şi exactitatea rezultatelor studiilor efectuate.

Comentînd distincţia obţinută, Svetlana Banari, Preşedintele Comitetului de conducere al BC Moldindconbank S.A., a menţionat că: „Suntem mai mult decît onoraţi să fim selectaţi cea mai bună bancă din Moldova de către respectabila revistă Global Finance, primind astfel recunoaşterea internaţională a rezultatelor şi succeselor noastre obţinute în anul 2013. În numele întregii echipe de management şi colectivul băncii, pot să afirm că suntem cît se poate de încrezători în strategia şi perspectivele Moldindconbank. Am dovedit în ultimii ani că suntem o bancă de sistem, cu o creştere activă în toate segmentele pieţei bancare, ceea ce se reflectă asupra rezultatelor financiare şi aşteptărilor clienţilor. În plus, Moldindconbank este unul dintre cei mai mari susţinători ai economiei moldoveneşti, contribuind la dezvoltarea ei prin diverse proiecte investiţionale”.

Global Finance este o revistă internaţională de prestigiu, lunară, cu sediul central in New York şi cititori în aproape 170 de ţări. Cu peste 20 de ani de tradiţie, aceasta oferă articole, analize şi clasamente financiare apreciate la nivel mondial. Misiunea publicaţiei este aceea de a ajuta liderii corporaţiilor, reprezentanţii băncilor şi investitorii, prin informaţiile oferite, de a face estimări cat mai corecte.

De menţionat că, Moldindconbank a înregistrat in 2013 un profit net de 301,3 milioane lei, mai mare cu 75% faţă de anul precedent, devenind lider după indicatorii de eficienţă: rentabilitatea activelor (ROA), rentabilitatea capitalului (ROE) şi rentabilitatea vînzărilor (ROS). Numărul de clienţi activi a ajuns la 307 mii la finalul anului trecut, faţă de 263 mii, în anul 2012. Totodată, în anul 2013 banca a urcat pe a doua poziţie în clasamentul sistemului bancar autohton după volumul activelor gestionate (12,8 mlrd. lei), şi portofoliul de credite (7,6 mlrd. lei).

Comunicat GFmag

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71