Arhiva noutatilor

Moldindconbank - cea mai sigură bancă din Moldova

27.02.2014

Revista economico-financiară „Profit” a publicat rezultatele ratingului celor mai sigure bănci din Moldova pentru trimestrul IV al anului 2013. În cadrul clasamentului respectiv Moldindconbank continuă să-şi menţină poziţia de lider şi să fie considerată cea mai sigură bancă din Moldova acumulând 4,8914 puncte.


 Sursa: www.profit.md

Cu toate că, în cadrul clasamentului pentru trimestrul IV Banca a înregistrat o uşoară scădere de 11,18% a punctajului acumulat comparativ cu trimestrul III al anului 2013, totuşi rezultatul obţinut i-a permis Băncii să-şi menţină poziţia de lider, datorită celor mai înalţi indicatori înregistraţi la capitolul rentabilitatea capitalului (25,78%) şi rentabilitatea activelor (2,94%).

Sursa: www.profit.md

Autorii ratingului menţionează că indicatorul rentabilităţii capitalului obţinut de către Moldindconbank este dublu faţă de media înregistrată de către băncile comerciale din Moldova.

De asemenea, la finele anului 2013 Moldindconbank gestiona al doilea ca mărime portofoliu de active (12,8 mlrd. lei) şi credite (7,6 mlrd. lei) din sistemul bancar autohton, înregistrînd un profit net de 301 mil. lei. Rețeaua teritorială care este a doua după numărul subdiviziunilor de pe piaţa bancară s-a mărit pe parcursul anului trecut cu încă cinci unităţi noi.

Amintim că anterior Moldindconbank a devenit lider şi în cadrul clasamentului eficienţei bancare elaborat de către Agenţia de Consultanţă Investiţională EVM Consulting pe rezultatele anului 2013 şi desemnată Banca Anului 2013 de către IPNA Compania „Teleradio-Moldova” la categoria „Eficienţă şi Stabilitate”, iar în luna iunie 2013 revista „Банкиръ" a atribuit instituţiei diploma „Banca - lider la siguranţa depozitelor pentru persoane fizice".

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71