Arhiva noutatilor

Moldindconbank la cea de-a 22-a aniversare!

25.10.2013

Pe 25 octombrie 2013 Moldindconbank  marchează  22 ani din data fondării Băncii în calitate de Societate pe Acţiuni. Cu acest prilej, Moldindconbank felicită sincer toţi clienţii, angajaţii şi acţionarii săi, mulţumindu-le pentru încrederea acordată pe tot parcursul activităţii sale.

 Astăzi Moldindconbank este una din cele mai mari şi mai importante instituţii bancare din Republica Moldova, gestionînd active de peste 10,7 mlrd. lei şi controlînd la acest capitol o cotă de piaţă de 15,4%. Banca a înregistrat la 30 septembrie 2013 un profit net de 209 mln. lei, iar capitalul a atins suma de 1 221,6 mln. lei. Succesele obţinute demonstrează că suntem o bancă performantă, modernă, eficientă şi confirmă încrederea clienţilor, investiţiile acţionarilor şi eforturile depuse de colectivul Moldindconbank.

La cei 22 de ani Moldindconbank este lider în ratingul de siguranţă al băncilor, poziţie pe care Banca s-a menţinut stabil pe tot parcursul anului 2013.  Astfel,  Moldindconbank  deţine concomitent primele poziţii în clasamentele după indicatorul absolut Venit net, precum şi la indicatorii de eficienţă ROE (rentabilitatea capitalului), ROA (rentabilitatea activelor) şi ROS (rentabilitatea generală).

Aceste rezultate ne determină să continuăm calea începută, să promovăm strategia de creştere intensivă şi durabilă, avînd ca scop majorarea veniturilor şi a profitabilităţii. Vom continua să susţinem proiectele de afaceri cu potenţial, viabile pe termen lung, din toate sectoarele economiei, iar clienţii de încredere întotdeauna pot conta pe noi şi pot miza pe suportul financiar necesar pentru dezvoltarea propriilor afaceri sau plasarea economiilor în condiţii de maximă siguranţă.

Moldindconbank şi-a cîştigat poziţia de lider prin calitate, corectitudine şi muncă asiduă, prin contribuţia la creşterea economică a ţării şi la bunăstarea oamenilor. Am cîştigat încrederea clienţilor prin transparenţă, profesionalism şi comunicare deschisă, pe viitor vom continua direcţia de dezvoltare avînd la bază aceleaşi principii.

*** Moldindconbank şi-a început activitatea la 1 iulie 1959 în calitate de filială a Stroibank-ului din URSS,  sarcinile de bază ale căreia erau finanţarea construcţiilor obiectelor industriale, întreprinderilor complexului energetic, magistralelor de transport. La 25 octombrie 1991 Banca a fost reorganizată în Societate pe Acţiuni.

Astăzi Moldindconbank este o instituţie financiară universală ce oferă întreaga gamă de produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi, atît clienţilor corporativi, Întreprinderilor Mari şi Mijlocii, cît şi persoanelor fizice prin intermediul reţelei sale teritoriale - 113 subdiviziuni amplasate pe întregul teritoriu al Republicii Moldova.

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71