Arhiva noutatilor

În atenţia acţionarilor BC Moldindconbank S. A.!

05.08.2013

Stimaţi acţionari!

Vă aducem la cunoştinţă că Adunarea Generală a acţionarilor din 26 aprilie 2013 a aprobat decizia plăţii dividendelor aferente profitului anului 2012.

Potrivit prevederilor art. 901 alin. (31) Codului fiscal, dividendele îndreptate spre achitare persoanelor fizice rezidente şi persoanelor juridice rezidente aferente profitului nerepartizat obţinut în perioada 2012 se impozitează la sursa de plată prin reţinerea finală a impozitului pe venit la cota de 6 %.

Totodată, reţinerea finală a impozitului pe venit scuteşte beneficiarul de la includerea venitului obţinut sub formă de dividende în componenţa venitului impozabil, precum şi de la declararea acestora.

În conformitate cu prevederile art. 91 alin. (1) din Codul fiscal, dividendele îndreptate spre achitare persoanelor fizice nerezidente şi persoanelor juridice nerezidente aferente profitului nerepartizat obţinut în perioada 2012 se impozitează la sursa de plată la cota de 6 %.

La achitarea dividendelor persoanelor juridice Banca va indica la destinaţia plăţii în ordinului de plată suma impozitului reţinut la sursa de plată.

 

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71