Arhiva noutatilor

Moldindconbank – cea mai profitabilă bancă din Moldova

30.07.2013

În I semestru al anului 2013, profitul net al băncilor din Republica Moldova a constituit 488,8 milioane de lei. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, în același timp, 369 mil. lei sau 75,5% din profitul total net al sistemului bancar în această perioadă a fost asigurat de trei bănci: Moldindconbank, Moldova-Agroindbank și Victoriabank.

Astfel, cel mai mare profit net în ianuarie-iunie 2013 dintre cele 14 bănci din Republica Moldova l-a obţinut Moldindconbank ‒ 132,98 mil. lei.

Al doilea și al treilea loc în topul celor mai profitabile bănci din țară îl deţin Moldova-Agroindbank și Victoriabank, al căror profit net în I jumătate a anului a constituit 128,46 mil. lei și 107,49 mil. lei, respectiv.

De asemenea, Moldinconbank se află pe prima poziţie şi la capitolul eficienţă bancară. Potrivit Clasamentului eficienței bancare elaborat de Agenția de Consultanță Investițională EVM Consulting, în primele trei luni ale anului, Moldinconbank a detronat poziţia de lider deţinută de Moldova-Agroindbank plasîndu-se ferm pe prima poziţie. Saltul spectaculos al Moldindconbank  s-a datorat unui rezultat foarte bun la indicatorul de eficienţă ROE (coraport - venit net / capital acţionar).

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71