Arhiva noutatilor

BERD OFERĂ CEL DE-AL DOILEA CREDIT DE EFICIENŢĂ ENERGETICĂ (MOSEFF II) – 2,5 MLN EURO PENTRU MOLDINDCONBANK

26.04.2013

BERD oferă BC „Moldindconbank” S.A. cel de-al doilea credit de eficienţă energetică (MoSEFF II) în sumă de 2,5 mil EURO, pentru finanţarea proiectelor de investiţii în eficienţa energetică ale companiilor din Republica Moldova. Creditul respectiv este parte a FACILITAŢII DE FINANŢARE ÎN DOMENIUL EFICIENŢEI ENERGETICE DURABILE DIN MOLDOVA (MoSEFF) lansate în 2010.

Resursele creditului BERD vor fi folosite pentru a finanţa astfel de investiţii ca substituirea echipamentului uzat/învechit, renovarea şi înlocuirea cazanelor, instalarea contoarelor, izolarea termică, renovarea sistemelor de distribuţie termică şi energetică, sistemelor de energie solară, biogaz etc.

Facilitatea va oferi Băncii posibilitatea de a acorda credite de pînă la 2 mil. EURO companiilor private din Moldova. Debitorii care vor dezvolta proiecte investiţionale de eficienţă energetică vor beneficia de granturi oferite de Uniunea Europeană, de pînă la 10-20 procente din valoarea creditului, la implementarea cu succes a proiectelor desfăşurate. Suma grantului va depinde de economia tehnologică şi energetică obţinută la finisarea proiectelor. Concomitent, companiile vor beneficia de asistenţă tehnică gratuită pentru estimarea potenţialului de eficienţă energetică şi implementarea proiectelor.BC „Moldindconbank” S.A.  – Succes prin generaţii!

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71