Arhiva noutatilor

20 milioane USD pentru BC “Moldindconbank” S.A.

13.11.2012

BC ”Moldindconbank” S.A. continuă colaborarea fructuoasă cu Organizaţiile Financiare Internaţionale în domeniul finanţării sectorului real al economiei Moldovei. La 13 noiembrie 2012 BC ”Moldindconbank” S.A. semnează cel de-al doilea acord de împrumut pe termen lung cu banca antreprenorială de dezvoltare FMO (Compania Olandeză de Dezvoltare şi Finanţare) în sumă de 20 milioane dolari SUA.

Resursele liniei de credit vor fi utilizate pentru a finanţa investiţiile şi capitalul circulant ale întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova, cu împrumuturi pe termen mediu şi lung.

BC “Moldindconbank” S.A. este a treia bancă din Republica Moldova după active, portofoliul total de credite şi depozite, deţinând circa 14-15 procente din cota de piaţă. BC “Moldindconbank” S.A. dispune de 107 oficii bancare amplasate pe întregul teritoriu al Republicii Moldova. Portofoliul clienţilor constituie circa 14 mii persoane juridice şi 250 mii persoane fizice.

Despre FMO

Compania Olandeză de Dezvoltare şi Finanţare FMO este banca antreprenorială de dezvoltare a Olandei, care investeşte capital în companiile şi instituţiile financiare ale ţărilor în curs de dezvoltare. Cu un portofoliu investiţional de circa 4,6 miliarde euro, FMO se poziţionează printre cele mai mari bănci de dezvoltare bilaterală a sectorului privat din lume. Misiunea FMO este de a susţine crearea întreprinderilor prospere – care vor deveni motori ai dezvoltării durabile din ţara respectivă.

www.fmo.nl

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71