Arhiva noutatilor

15 milioane USD pentru BC “Moldindconbank” S.A.

18.11.2010

BC ”Moldindconbank” S.A. continuă colaborarea fructuoasă cu Organizaţiile Financiare Internaţionale în domeniul finanţării sectorului real al economiei Moldovei. La 18 noiembrie 2010 BC ”Moldindconbank” S.A. semnează un acord de împrumut pe termen lung în sumă de 15 milioane dolari SUA, oferit de banca antreprenorială de dezvoltare FMO (Companie Olandeză de Dezvoltare şi Finanţare).

Resursele liniei de credit vor fi utilizate pentru a finanţa investiţiile şi capitalul circulant ale întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova cu împrumuturi pe termen mediu şi lung.

„Pe parcursul ultimului an BC “Moldindconbank” S.A. a beneficiat de mai multe linii de credit oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în sumă totală de 25 milioane euro. Iniţierea unei cooperări cu FMO este o dovadă în plus a încrederii organizaţiilor financiare internaţionale faţă de BC “Moldindconbank” S.A., cît şi o oportunitate reală pentru creditarea în condiţii avantajoase a întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova” a declarat Svetlana Banari, Preşedintele BC “Moldindconbank” S.A.

BC “Moldindconbank” S.A. este a treia bancă din Republica Moldova după active, portofoliul total de credite şi depozite, deţinând circa 12-14 procente din cota de piaţă. BC “Moldindconbank” S.A. dispune de 96 oficii bancare amplasate pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Portofoliul clienţilor constituie circa 14 mii întreprinderi şi peste 250 mii persoane fizice.

Compania Olandeză de Dezvoltare şi Finanţare FMO este banca antreprenorială de dezvoltare a Olandei, care investeşte capital în companiile şi instituţiile financiare ale ţărilor în curs de dezvoltare. Cu un portofoliu investiţional de circa 4,6 miliarde euro, FMO se poziţionează printre cele mai mari bănci de dezvoltare bilaterală a sectorului privat din lume. Misiunea FMO este de a susţine crearea întreprinderilor prospere – care vor deveni motori ai dezvoltării durabile din ţara respectivă.

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71