Arhiva noutatilor

Global Finance: BC” Moldindconbank” S.A. cea mai bună bancă pe piaţa în decurs de dezvoltare din Moldova

29.03.2006

Revista Global Finance din New York a numit “Cele mai bune bănci de pe pieţele în curs de dezvoltare – Europa Centrală şi de Est” într-o cercetare exclusivă care va fi publicată în ediţia din luna Mai 2006. Editorii revistei Global Finance – în baza datelor analiştilor industriali, conducătorilor corporativi şi consultanţilor bancari – au selectat cea mai bună bancă de pe pieţele în curs de dezvoltare din regiune şi în 22 de ţări. Criteriile de selectare a cîştigătorilor au inclus creşterea activelor, profitabilităţii, relaţiilor strategice, deservirea clienţilor, stabilirea preţurilor competitive şi implementarea produselor noi.

Lista completă a cîştigătorilor este următoarea:

Cîştigătorul regional: Bank Austria Creditanstalt

Albania Raiffeisen Bank

Belarus: Priorbank

Bosnia şi Herţegovina: Raiffeisen Bank

Bulgaria: Raiffeisen Bank

Croaţia: Privredna Banka Zagreb

Cipru: Bank of Cyprus

Cehia: Ceska Sporitelna 

Estonia: Hansabank

Ungaria: OTP Bank 

Letonia : Lateko Banka

Lituania: SEB Vilniaus Bankas 

Macedonia: Komercijalna Banka

Malta: Bank of Valletta 

Moldova: Moldindconbank

Polonia : Bank Pekao 

România: Banca Comerciala Romana

Rusia: Vneshtorgbank 

Serbia şi Montenegro: Raiffeisen Bank

Slovacia: VUB Banca 

Slovenia: Nova Ljubljanska Banka

Turcia: Akbank 

Ucraina: Ukreximbank

Este pentru al tresprezecelea an cînd revista a selectat instituţiile bancare de vîrf de pe pieţele în curs de dezvoltare. Alte compartimente ale raportului au inclus cele mai bune bănci din Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu şi Africa. “Pieţele în curs de dezvoltare atrag tot mai multă atenţie din motivul extinderii economiei globale” a menţionat Joseph D. Giarraputo, editorul şi prezidentul Global Finance. “Noi am identificat băncile care prestează servicii corporaţiilor care tind să obţină profituri din posibilităţi importante pentru creştere în cadrul unor împrejurări provocătoare”.

Global Finance, care celebrează a 19 aniversare în 2006, deţine 50 000 abonaţi şi mai mult de 250 000 cititori în peste 158 ţări. Audienţa respectivă include conducători, prezidenţi, directori executivi şi financiari, specialişti ai trezoreriei şi alţi specialişti financiari responsabili pentru implementarea investiţiilor şi elaborarea deciziilor strategice de afaceri pentru companii mari de nivel global şi instituţii financiare. De asemenea, Global Finance se orientează la 8 000 investitori-cheie de portofoliu care controlează peste 80% din toate activele aflîndu-se sub influenţa managementului profesional.

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71