Arhiva noutatilor

Moldindconbank a desfășurat Adunarea generală extraordinară a acționarilor

20.11.2023

 

Pe data de 20.11.2023, la sediul BC „Moldindconbank” S.A., a avut loc Adunarea generală extraordinară a acţionarilor Băncii. La Adunarea generală extraordinară au participat acționarii Băncii care dețin 91,76% din totalul acțiunilor cu drept de vot aflate în circulație.

În cadrul Adunării generale extraordinare, acționarii au ales membrii Consiliului Băncii, pe un termen de 3 ani și au aprobat modificări în cuantumul remunerației membrilor Consiliului.

Astfel, Consiliul Băncii a fost completat cu un membru nou - Nikolay Borissov, fostul Președinte al Comitetului de Conducere al BC „Moldindconbank” S.A. Nikolay Borissov este licențiat în științe econonomie și deține o vastă experiență în domeniul finaciar-bancar și management.

Ceilalți membri realeși ai Consiliului sunt: Dr. Herbert Stepic, Nikolay Nikolov, Gael du Breil de Pontbriand, Thomas Higgins, Ana Spînu și Vasile Iuga.

De asemenea, Adunarea generală extraordinară a aprobat modificări în Statutul Băncii.

Alexander Picker, Președintele Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A.:

Aș dori să mulțumesc acționarilor pentru încrederea și sprijinul continuu acordat Băncii. Deciziile adoptate în cadrul Adunării contribuie la fortificarea guvernanței corporative și dezvoltarea sustenabilă a Băncii”. 

Toate hotărârile aferente chestiunilor incluse în ordinea de zi a Adunării generale extraordinare a acționarilor au fost adoptate cu numărul necesar de voturi prevăzut de legislație.

Informația despre rezultatul votului va fi publicată în ziarul „Capital Market” şi pe pagina web a Băncii, în termenul stabilit de legislația în vigoare.

 

Moldindconbank – mereu alături!

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71