Arhiva noutatilor

Compania „Informbusiness”, client Moldindconbank, a prezentat primul autobuz electric din Republica Moldova

23.08.2023

Clientul Moldindconbank, compania „Informbusiness” specializată în producerea utilajelor electronice pentru transport, a lansat primul autobuz electric cu încărcare dinamică. Noul transport, care reprezintă o inovație pentru Republica Moldova,  parcurge 70 de kilometri în mod autonom și corespunde standardelor internaționale.

Evenimentul de prezentare a autobuzului electric a avut loc marți, 22 august, în comuna Măgdăcești, în prezența prim-ministrului Dorin Recean, ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministrului Energiei, Victor Parlicov și a președintelui Moldindconbank, Alexander Picker.

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat importanța proiectului pentru dezvoltarea economică, dinamizarea sectorului electronicelor și dimensiunea de electrificare.

Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova:

Proiectul implementat este un început pentru creșterea acestei industrii. Încurajez pe toată lumea să persevereze și să producă inovații în țara noastră”.

Alexander Picker, președintele Moldindconbank:

Compania „Informbusiness” este client al Moldindconbank de peste 10 ani. Suntem onorați să contribuim la lansarea unor astfel de inovații ecologice în țară, care vor simplifica tranziția către o economie verde. Moldindconbank va continua să susțină compania „Informbusiness”, precum și alți clienți, care doresc să investească în energia verde, oferindu-le soluții sustenabile”.

Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării:

Industria automotive prinde o suflare nouă, iar Republica Moldova devine o țară producătoare de mașini, prin obținerea primului vin cod. Succesul vostru este succesul întregii țări”.

Vitalie Eșanu, fondatorul și conducătorul întreprinderii „Informbusiness”, a anunțat că, până la finele anului 2023, compania va livra municipiului Bălți primele 25 de autobuze electrice în municipiul Bălți, iar în plan pe termen lung este construcția uzinei de asamblare a aubozuelor electrice.

 
Moldindconbank – mereu alături!

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71