Arhiva noutatilor

Moldindconbank a susținut ”Make Art not War” – evenimentul de caritate, dedicat poporului ucrainean

04.04.2023

Moldindconbank a participat la evenimentul de caritate “Maker Art not War”, organizată pe 31 martie 2023 de Hospices of Hope Moldova, sprijinindu-l financiar, în calitate de sponsor general. Mijloacele financiare colectate vor fi direcționate către oamenii din Ucraina, nevoiți să se refugieze din calea războiului.

”Al doilea an la rând, Moldindconbank susține activitatea Hospices of Hope Moldova, iar participarea la acest eveniment are o importanță deosebită pentru mine, deoarece am posibilitatea să susțin pamântul drag mie, pământul natal al mamei mele - Ucraina”, a declarat Dmytro Krepak, vicepreședintele Comitetului de conducere Moldindconbank.

Veronica Dragnev – Sacara, director executiv Hospices of Hope Moldova, a adus mulțumiri partenerilor evenimentului, fără de care acțiunea de caritate nu ar fi fost posibilă. Totodată, ea a lansat un apel de susținere a campaniei de colectare de fonduri pentru facilitarea deschiderii și funcționării a Centrului Speranța, care va oferi suport și pentru refugiații ucraineni.

”De la începutul războiului, peste 800 de refugiați din Ucraina au beneficiat de consiliere și servicii paliative prin intermediul rețelei naționale Hospices of Hope Moldova”, a mai spus Veronica Dragnev-Sacara.

La rândul său, Olesia Shevchenko, președintele International Women Club și soția Ambasadorului Ucrainei, a menționat că o parte din ajutor va ajunge la copiii din țara vecină.

”Prin participarea la acest eveniment, fiecare dintre dvs. contribuiți direct la ajutorul oferit Ucrainei în aceste clipe. O parte din fondurile colectate în cadrul acestui eveniment vor fi transferate către fondul de caritate al Primei Doamne a Ucrainei, Olena Zelenska,  întru susținerea copiilor din Ucraina, pentru ca aceștia să-și poată continua studiile în condițiile afectate de război”, a precizat soția ambasadorului.

Evenimentul a inclus o licitație a tablourilor pictorilor ucraineni, refugiați în Republica Moldova și un concert de muzică clasică cu participarea renumitului saxophonist Igor Znatokov.

Mijloacele financiare colectate vor fi utilizate pentru susținerea refugiaților din Republica Moldova și a Centrului Speranței Chișinău al Hospices of Hope Moldova, inaugurarea căruia va avea loc în luna mai a.c. Noul Centru va oferi servicii gratuite de îngrijire paliativă în municipiul Chișinău, fiind deschis și pentru refugiații din Ucraina. Tot aici cetățenii ucraineni vor beneficia de ajutor psiho-emoțional.

”Make Art not War” a fost organizat de către Ambasada Ucrainei în Republica Moldova și Hospices of Hope Moldova, în parteneriat cu International Women Club Moldova și cu susținerea Muzeului Național de Istorie, sponsor general fiind Moldindconbank.

Moldindconbank – mereu alături!

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71