Arhiva noutatilor

Moldindconbank continuă să susțină Spitalul Clinic Republican pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19 în stare gravă

22.09.2020

Moldindconbank a devenit deja un partener de încredere al medicilor din Republica Moldova, care sunt în prima linie a luptei cu pandemia COVID-19. Pentru a le ușura munca și a spori șansele pacienților de recuperare, banca a donat Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” un lot de perfuzoare performante, de producție germană și consumabile pentru acestea.

”În secția terapie intensivă avem pacienți cu complicații pulmonare, cauzate de infecția COVID-19. Pentru ei, este absolut necesară administrarea medicamentelor strict dozate, prin intermediul seringilor automate. Aceste perfuzoare vor ajuta medicii noștri să lupte mai eficient pentru viața pacienților”, a menționat directorul Spitalului, Andrei Uncuța, în timpul ceremoniei de transmitere a donației.

”Nu putem rămâne indiferenți în situația creată și am decis să contribuim, cu cele 7 perfuzoare și consumabile pentru acestea, în valoare de 10 mii de euro, solicitate de Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Sperăm că, datorită acestui suport, pacienții în stare gravă vor putea reveni mai rapid acasă, la familii”, a spus Vicepreședintele Comitetului de conducere al Moldindconbank, Penka Kratunova.

La rândul său, Preşedintele Comitetului de conducere al băncii, Nikolay Borissov, a precizat că instituția financiară oferă constant suport Spitalului și personalului său.

”Le suntem recunoscători medicilor pentru munca lor nobilă și avem convingerea că noua donație le va oferi un avantaj suplimentar în lupta pentru viețile pacienților”, a declarat Nikolay Borissov.

Anterior, Moldindconbank a transmis Spitalului Clinic Republican “Timofei Moşneaga” un aparat performant de ventilaţie a plămânilor, în valoare de 288 000 lei, dar și un suport financiar în sumă de 105 000 lei, destinat procurării materialelor de protecţie pentru personalul Spitalului.

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71