Arhiva noutatilor

Moldindconbank este lider în clasamentul stabilității financiare a băncilor din Moldova

18.08.2020

Încrederea clienților Moldindconbank este susținută și de opinia experților, care au confirmat că instituția este lider pe piața bancară în trimestrul II din 2020. În ediția din lunile iulie-august a revistei de specialitate ”Bănci și Finanțe” se subliniază că Moldindconbank s-a clasat pe prima poziție a topului băncilor cu active de peste 50% din mărimea medie a activelor pe sistemul bancar, obținând un scor de 13,83 puncte.

Autorii clasamentului precizează că poziția de lider al Moldindconbank este susținută și de indicatorii calitativi, legați de mărimea activelor, dar și de calculele care nu iau în considerare acest parametru.

Printre constatările revistei ”Bănci și Finanțe” se mai numără creșterea portofoliului de credite al Moldindconbank și, în paralel, îmbunătățirea calității acestuia, precum și creșterea portofoliului de depozite.

La analiza aspectelor calitative, experții au ținut cont de mai mulți factori, printre care sunt reputația și țara de origine a auditorului independent al băncii, țara de origine a proprietarilor instituției, brandul și reputația băncii, etc.

Moldindconbank este un partener de încredere pe piața bancară, care oferă servicii calitative și inovative pentru afaceri și nevoi personale.

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71