Arhiva noutatilor

Adunarea acționarilor va examina alegerea noilor membri ai Consiliului Băncii

19.12.2019

Pe 29.01.2020 va avea loc Adunarea generală extraordinară a acționarilor BC „Moldindconbank” S.A., una din chestiunile din ordinea de zi ce urmează a fi discutată, este alegerea membrilor Consiliului Băncii.

Astfel, de către acționarul majoritar al Băncii – „Doverie-Invest" JSC (Bulgaria), au fost înaintați doi candidați noi cu o experiență bogată în domeniul financiar-bancar şi o reputație notorie la nivel internațional.

Dl Herbert Stepic – doctor în științe economice și comerț, ex-Președinte executiv al Raiffeisen Bank International, activând în această funcție în perioada 2001-2013. Pe parcursul celor 40 de ani de activitate în grupul austriac Raiffeisen, dl H. Stepic a reușit să construiască o carieră fulminantă, contribuind direct la dezvoltarea şi extinderea internaţională unuia din cele mai mari şi prospere grupuri bancare din Europa centrală şi de est. Din anul 2002 până în prezent, dl H. Stepic ocupă funcţia de Vice-Președinte al Camerei Internaționale de Comerț din Viena.

Dl Thomas M. Higgins – expert recunoscut în gestiunea fondurilor de capital şi management bancar, cu o experiență profesională de peste 25 ani. Din anul 2017 până în prezent, ocupă funcția de membru al Consiliului Băncii Comerciale „Tokuda”, Sofia (Bulgaria). Anterior, dl Higgins a ocupat funcții manageriale în diverse instituții de creditare, fonduri de investiții şi gestiune a capitalului, printre care Axxess Capital, Bulgarian-American Enterprise Fund (BAEF) şi Bulgarian-American Credit Bank.

Alegerea candidaților sus menționați, confirmă intenția noului acționar majoritar al BC ”Moldindconbank” S.A. de a întări echipa de top management cu experți, capabili să consolideze rezultatele Băncii şi să implementeze cele mai bune practici internaționale de dezvoltare a unei instituții bancare moderne.

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71