Arhiva noutatilor

Învaţă, economiseşte şi câştigă cu Moldindconbank!

31.03.2017

Bani, credite, carduri, economii sunt printre cuvintele pe care le auzim tot mai des în ultima perioadă. Dar oare copiii înţeleg cu adevărat semnificaţia acestor cuvinte?

Ediţia 2017 a Săptămânii Internaţionale a Educaţiei Financiare se desfăşoară sub deviza „Învaţă. Economiseşte. Câştigă.”, în perioada 27.03 – 02.04.2017, la care cu mare drag şi conştiincios s-a alăturat şi Moldindconbank, dat fiind rolul important al băncii în dezvoltarea culturii financiare şi economiei naţionale.

De o incursiune în lumea banilor, de o experienţă memorabilă şi un bagaj de cunoştinţe noi au avut parte atât elevii clasei a III-a de la Liceul Teoretic Liviu Deleanu”, cât şi elevii claselor liceale de la Liceul Teoretic „Minerva”, organizată de către Moldindconbank pentru promovarea educaţiei financiare în rândul tinerilor, pentru viitorul lor sigur şi prosper.

În acest context, am dat startul educaţiei financiare cu cei mai curioşi, atenţi şi entuziasmaţi elevi de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din mun. Chişinău, care ne-au devorat cu o poftă de cunoştinţe şi cu o listă de întrebări bine pusă la punct, lăsându-ne plăcut surprinşi de pregătirea şi abilităţile pe care le au în domeniu.

Elevii au făcut cunoştinţă într-un mod cât mai clar, simplu şi pe înţeles cu noţiunile de bază din vastul domeniu al banilor, al băncilor şi modul în care funcţionează acestea. Reprezentanţii băncii le-au vorbit micilor vizitatori care ne-au păşit pragul despre: economisire, carduri, depozite, bancnote, ATM-uri şi regulile de aur după cum funcţionează „maşinile care păstrează banii”.

Vizita la Filiala Băncii le-a stârnit copiilor un deosebit interes, ceea ce i-a determinat şi îi făcea nerăbdători să-şi exprime impresiile: „A fost o experienţă foarte interesantă. Aici lucrătorii sunt responsabili şi cred că sunt foarte cinstiţi"; „Nu oricine poate vedea ceea ce am văzut eu azi.” ; „Cred că banca este inima ţării noastre.”; „Chiar aş fi curios să ştiu câţi bani încap într-un bancomat.” şi multe alte cuvinte şi comparaţii frumoase am avut plăcerea să le ascultăm de la viitorii economişti, medici, bancheri.

Elevii claselor liceale de la Liceul Teoretic Minerva" au avut un dialog interactiv cu Banca, au aflat despre sistemul bancar naţional şi despre produsele, şi serviciile bancare pe care le oferă Moldindconbank, cum ar fi: ce reprezintă o bancă comercială; cum se realizează şi funcţionează legătura dintre client şi bancă; cum poţi primi sau expedia un transfer bănesc; tipologia creditelor; sistemele de plăţi existente în Moldova şi tipurile de carduri oferite de Moldindconbank, şi nu în ultimul rând, oferta exclusivă a Băncii pentru tineri - Young and Smart. Lecţia de educaţie financiară s-a încheiat cu un concurs de verificare a cunoştinţelor asimilate, fapt pentru care cei mai atenţi elevi şi viitori clienţi au primit cadouri marca Moldindconbank.

Cred că astăzi facem un lucru important pentru educaţia copiilor noştri. Aşa cum educaţia, în general, este esenţială pentru sănătatea şi bogăţia societăţii, tot aşa este şi educaţia financiară. În lumea modernă, indiferent de ţară, cunoştinţele necesare în gestionarea banilor şi modul în care funcţionează economia sunt absolut esenţiale.

Moldindconbank a demonstrat de nenumărate ori implicarea în educaţia financiară a cetăţenilor ţării, prin diverse seminare, emisiuni televizate, ghiduri şi recomandări utile, promovate intens pe reţelele de socializare, iar de data aceasta, Moldindconbank s-a alăturat efortului comun de promovare e educaţiei financiare în rândul copiilor şi tinerilor din rândul instituţiilor de învăţământ, o experienţă foarte plăcută, care desigur nu se va opri aici. Ne propunem şi în continuare să investim în viitor, să contribuim la punerea bazelor unui stil de viaţă chibzuit, care respectă şi încurajează munca, banii şi economisirea.

Un om care gândeşte este un om puternic, un om care cunoaşte este un om încrezut în viitor.

 

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71