Arhiva noutatilor

Moldindconbank – Partener Eurovision Moldova 2017!

15.02.2017

După un parteneriat de succes în ediţia precedentă, Moldindconbank continuă şi în acest an să susţină organizarea selecţiei naţionale a concursului Eurovision Song Contest - 2017.

Fiind o bancă de top, cu o înaltă responsabilitate socială, Moldindconbank îşi propune alături de compania publică TRM să susțină şi să promoveze tinerele talente, oferindu-le şansa să fie auziţi şi admiraţi nu doar în ţară, dar şi peste hotare, la cel mai grandios concurs muzical de pe continent.

După o pauză de 12 ani, orașul Kiev, va găzdui cea de-a 62 ediţie a celui mai longeviv și vizionat concurs muzical european. Eurovision Song Contest 2017 se va deschide cu semifinale pe data de 9 și 11 mai, iar Marea Finală va avea loc pe 13 mai la Centrul Internațional de Expoziții. Republica Moldova va concura în prima semifinală, care se va desfăşura pe 9 mai.

Este pentru a doua oară când această țară va găzdui Concursul European de cântec. Prima data Ucraina a organizat evenimentul în anul 2005, de altfel anul când Republica Moldova a debutat la Eurovision cu trupa Zdob și Zdub – „Bunica bate toba”, obținând totodată și cel mai bun rezultat înregistrat vreodată de către țara noastră la acest eveniment.

Amintim că reprezentantul Republicii Moldova, care va merge la Kiev va fi ales pe 25 februarie în cadrul selecţiei naţionale. În acest an, au fost selectate de către juriul moldovenesc 14 melodii.

Sloganul ediţiei 2017 “Celebrate diversity” (Celebrează diversitatea) simbolizează moştenirea culturală într-o identitate vizuală modernă, care va inspira show-ul din acest an.

Colaborarea dintre BC „Moldindconbank” S.A. şi IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) durează mai bine de 10 ani, perioadă în care Banca a susţinut diverse proiecte sociale, atât de anvergură naţională, cât şi internaţională, continuând cu susţinerea deja tradiţionalului concurs Eurovision.

Prima ediţie a Eurovision Song Contest a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 61 de ani, evenimentul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. La ediția din 2017 vor participa 43 de țări.

A devenit deja o tradiţie pentru Moldindconbank să contribuie activ la promovarea culturii şi valorilor naţionale, punând accent pe încurajarea talentelor şi a instituţiilor culturale, dar şi cultivarea dorinţei faţă de artă, teatru şi muzică în rândul societăţii.

 

MOLDINDCONBANK – PARTENER EUROVISION 2017

“Celebrate diversity”!

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71