Arhiva noutatilor

Dl Leonid Talmaci - premiat pentru excelență, de către Asociația Obștească ”Parlamentul-90”

23.06.2016

Dl Leonid Talmaci - Primul Guvernator al Băncii Naționale, cu prilejul aniversării a 25 de ani de la crearea BNM și desemnarea sa în funcția de Guvernator al BNM, în semn de profundă recunoștință, profesionalism ireproșabil, înaltă responsabilitate și corectitudine, a fost premiat cu o diplomă unicală - Diplomă de Excelență a Asociației Obștești ”Parlamentul-90”.

AO ”Parlamentul-90” consideră pe bună dreptate că la un sfert de veac, această dată, precum și personalitatea dlui Leonid Talmaci, merită a fi consemnată, atât de legislatorii primului Parlament, cât și de publicul sistemului bancar din Moldova.”, a menționat Președintele AO ”Parlamentul-90”, Dl Anatolie Țurcanu.

 Crearea Băncii Naționale a Moldovei este una dintre deciziile cele mai importante ale Parlamentului Independenței, care a pus bazele sistemului bancar național și a politicii monetare din Republica Moldova și în baza căreia a și fost lansată în noiembrie 1993 moneda națională. În anii 1991-1994 sistemul bancar din Moldova a devenit cel mai sigur și mai performant dintre țările CSI.

Căutare personalizată:
Serviciul suport clienți
(+373) 22 71 71 71