News archive

Moldindconbank și “Doverie-Invest” EAD, susțin comunitatea bulgară din Taraclia

03.11.2023

Moldindconbank și investitorul său majoritar, compania bulgară “Doverie-Invest” EAD, au susținut financiar inaugurarea la Taraclia a monumentului eroului național bulgar, Vasil Levski, și deschiderea Centrului de Tineret „Vasil Levski”.

La evenimentul, organizat în data de 1 noiembrie 2023, au participat Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, și Iliana Iotova, vicepreședinta Bulgariei, Alexander Picker, președintele Moldindconbank, Tzvetanka Kroumova, prim-vicepreședinta Moldindconbank, reprezentanții administrației publice centrale și locale.

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova:

Comunitatea bulgară din Taraclia este o parte valoroasă a țării noastre. Viitorul european al Moldovei înseamnă și viitorul european al locuitorilor din Taraclia. Pe 1 noiembrie, Bulgaria sărbătorește ziua iluminiștilor bulgari – o zi în care se celebrează spiritualitatea și demnitatea poporului bulgar. Prezența noastră comună aici dovedește că eroii care au luptat pentru democrație, egalitate și independență sunt universali. În familia europeană sunt îmbrățișate tradițiile fiecărei etnii, este încurajată diversitatea culturală și oamenii trăiesc în bună înțelegere. Asta vrem pentru Moldova, asta vrem pentru Taraclia.

Iliana Iotova, vicepreședinta Bulgariei:

Împreună inaugurăm acest minunat monument al apostolului libertății bulgare. Împreună deschidem acest Centru, care va deveni un cămin pentru copiii noștri, în care aceștia își vor dezvolta și își vor demonstra talentele. Ei vor învăța aici limba bulgară, se vor simți bulgari și cetățeni ai lumii întregi! Este foarte important să-ți cunoști rădăcinile, să-ți respecți istoria și identitatea. Te face mai puternic, te inspiră și dezvoltă sentimentul de demnitate, credință și încredere în sine. Acest lucru te ajută să faci față oricăror provocări.”

Moldindconbank și „Doverie-Invest” EAD din Bulgaria au donat pentru deschiderea monumentului lui Vasil Levski și Centrului de Tineret. Totodată, contribuții proprii au avut Alexander Picker și Tzvetanka Kroumova, care astfel și-au demonstrat solidaritatea față de poporul bulgar și comunitatea bulgară în țara noastră.

                      

Alexander Picker, președintele Moldindconbank:

Acestea sunt valorile noastre, care trebuie respectate. Sunt convins că astfel de evenimente trebuie susținute. La fel, trebuie să susținem dezvoltarea multilaterală a oamenilor de aici, din Moldova, inclusiv comunitatea bulgară.”

Tzvetanka Kroumova, prim-vicepreședinta Moldindconbank:

Pentru noi este o mare onoare să sponsorizăm deschiderea acestui monument, deoarece Vasil Levski este cel mai mare erou al Bulgariei. El este cea mai pură imagine nu doar a revoluției, ci și a moralității și a valorilor, care sunt foarte importante și acum pentru întreaga lume. Prin urmare, suntem mândri că acest monument a fost inaugurat aici cu ajutorul Moldindconbank și a acționarului nostru bulgar, compania “Doverie-Invest” EAD.

Evenimentele din Taraclia au fost prilejuite Zilei iluminiștilor bulgari, marcată anual la data de 1 noiembrie.

Moldindconbank – mereu alături!

Search:
Customer support
(+373) 22 71 71 71