News archive

Moldindconbank, alături de refugiații din Ucraina: peste 950 000 de lei au fost colectați suplimentar în contul pentru donații

21.03.2022

Peste 950 000 de lei au fost acumulați, până acum, în contul special, deschis de Moldindconbank pentru susținerea refugiaților din Ucraina. Oricine poate contribui pentru a susține familiile nevoite să plece în grabă din calea războiului. Moldindconbank aduce sincere mulțumiri celor peste 2300 de clienți și membri ai echipei, care nu au rămas indiferenți față de grijile mamelor cu copii, vârstnicilor și oamenilor cu nevoi speciale, care au găsit adăpost în Moldova.

O parte din banii colectați a fost direcționată pentru asigurarea condițiilor de cazare familiilor de refugiați. Recent, Moldindconbank a oferit Centrului de plasament de la Moldexpo din Chișinău, 200 de saltele, 200 de seturi de lenjerie de pat, 200 de plăpumi și tot atâtea perne.

Mai mult, ne mândrim că avem în echipă și voluntari, care sunt alături de familiile din Ucraina, de copiii refugiați, ajutându-i să depășească dificultățile și să le ofere speranță. De exemplu, colega noastră Mihaela Grama, consilier recrutare din Departamentul HR, zilnic merge la unul dintre centrele specializate.

 ”Fac voluntariat pentru zâmbetul de pe fața copiilor refugiați, pe care îi ajutăm, un simplu mulțumesc pentru suportul pe care îl oferim. Sunt persoane care speră că acest război sau, mai bine zis coșmar pentru ei, să se termine cât mai curând și să poată reveni în țara lor. Dar sunt și persoane care nu mai au unde pleca și pentru ei Centrul de refugiați din incinta Stadionului Zimbru, unde fac voluntariat, a devenit a doua casă”, povestește Mihaela.

La acest centru a fost creată și o zonă de creație pentru copii. ”Ne-am propus să adunăm aici cât mai mulți copii ai refugiaților, ca să se joace împreună, să comunice, mai ales că sunt cazați în trei locații diferite, iar această zonă ne permite să îi unim. Pentru mine este o plăcere să fac voluntariat, mă încarcă cu multă energie pozitivă și motivație, mă simt mai productivă, inclusiv pentru că pot aduce un plus valoare unor persoane, este un schimb de experiență și sunt foarte multe lucruri pe care putem să le învățăm”, mai spune voluntarul din echipa Moldindconbank.

Chiar din primele zile ale crizei, Moldindconbank a transferat 1 000 000 de lei în contul special, deschis de Ministerul Finanțelor, pentru a susține efortul autorităților de a-i ajuta pe refugiați.

Reamintim că prin aplicația Mobile Banking oricine poate dona simplu și rapid! Donațiile pot fi făcute și în toate oficiile Moldindconbank.

Detalii despre cont:

Beneficiar B.C. ”Moldindconbank” S.A. Sucursala ”Centru”

Cod IBAN MD91ML000000028099093035

Cod Fiscal 1002600028096

 Moldindconbank - mereu alături!

Search:
Customer support
(+373) 22 71 71 71