News archive

În atenţia deţinătorilor de carduri!

16.10.2019

Stimaţi clienţi,

În ultima perioadă, în toată lumea s-au activizat tentativele de fraudare a cardurilor bancare cu utilizarea parolelor de unică folosință recepţionate prin SMS (OTP). Pentru că ne pasă de securitatea conturilor dvs., vă îndemnăm să rețineți următoarele informații:

Ce reprezintă parolele unice OTP (One Time Password)?

Un cod unic din şase cifre expediat prin SMS de către banca emitentă către deținătorul cardului la numărul de telefon înregistrat la bancă.

În ce situații primiți parolele OTP?

Parolele sunt expediate către deținătorul cardului cu scopul de a confirma tranzacțiile efectuate cu cardul în mediul online. De exemplu: înregistrarea în web/mobile banking, procurarea de bunuri/servicii pe Internet sau efectuarea transferurilor pe un card străin (P2P).

Cum utilizați parolele OTP?

Parolele sunt destinate pentru a fi introduse de către deținătorul cardului pe paginile din Internet sau câmpurile din web/mobile banking dedicate pentru finalizarea tranzacțiilor inițiate.

Important! Nu transmiteți parolele OTP altor persoane, sub nici o formă şi sub nici un pretext, indiferent dacă vă apelează şi se prezintă drept operatori ai băncii, cumpărători sau pretinși cunoscuți. Odată parola transmisă altor persoane, vă expuneți automat riscului de fraudare a cardului şi a banilor din cont.

Dacă primiți SMS-uri cu parole OTP fără să efectuați tranzacții online, trebuie neapărat să apelați serviciul suport carduri: 022 548 940.

Search:
Customer support
(+373) 22 71 71 71