News archive

Phishing - recomandări de precauție și de evitare a furtului de date confidențiale ale cardurilor!

28.02.2019

Stimați clienți,

Vă informăm că în ultima perioadă se denotă un interes sporit față de magazinele-online care prin înșelăciune colectează neautorizat datele de card, ulterior fiind utilizate pentru efectuarea tranzacțiilor frauduloase. Magazinele electronice menționate pretind că pot ajuta clienții în caz că prin intermediul cardului au fost efectuate tranzacții neautorizate.

Aceasta este de fapt un truc de înșelătorie în scopul obținerii de date confidențiale ale cardurilor bancare și a accesului la mijloacele financiare din conturile bancare.

Pentru a vă proteja vă recomandăm următoarele măsuri de securitate:

1. Dacă aveți întrebări aferente tranzacțiilor neautorizate cu cardul bancar, contactați Banca pentru examinare, o altă instituție financiară  decât Banca care a emis cardul nu vă poate ajuta.

2. Nu accesați link-uri din mesaje parvenite de la adrese necunoscute, inclusiv link-urile care presupun redirecționarea pe site-ul companiilor, băncilor, sistemei de plăți etc., acestea vă pot îndrepta către site-uri false, dubluri.  

3. Nu divulgați nimănui, sub nici un pretext, informațiile personale sau detalii despre cardul bancar (numărul cardului, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre imprimat pe versoul cardului, etc.) ca răspuns la e-mailuri, mesaje SMS (chiar dacă acestea provin din numele băncii), pe paginile de site-uri web, care nu sunt concepute pentru a efectua plăți pentru bunuri și servicii, sau prin telefon.

4. Nu uitați că pentru transferuri de bani (P2P), recompense, bonusuri, etc. pe cardul  bancar, persoana care va face un astfel de transfer, are nevoie doar de numărul cardului! Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câștigului, a recompensei etc. vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, parola de unică folosință trebuie să vă alarmați și să informați Banca.

Search:
Customer support
(+373) 22 71 71 71