Utilizarea cardului

Securitatea cardului

În scopul sporirii gradului de siguranţă al cardului bancar au fost stabilite restricţii la efectuarea tranzacţiilor (cu excepţia tranzacţiilor realizate pe internet) în ţările afişate în documentul ataşat.

[ 201 Kb ]
Lista de Ţări

Pentru activarea posibilităţii de utilizare a cardului bancar în ţările menţionate este necesar să contactaţi Serviciul Suport al Băncii 24/24 la numărul +373 22 548 940.

Blocarea cardului:

În caz de furt sau pierdere a cardului dumnevoastră puteţi solicita blocarea lui apelând Serviciul Suport al Băncii 24/24 la numărul +373 22 548 940. După reemiterea cardului accesul la banii din contul de card se restabileşte.

Deblocarea cardului:

În cazul blocărei cardului în urma introducerei incorete a PIN codului, dumneavoastră puteţi telefona la serviciul Serviciul Suport al Băncii 24/24 la numărul +373 22 548 940 pentru a solicita deblocare.

Verificarea deţinătorului:

La efectuarea tranzacţiei cu card, se cere introducerea codului PIN sau se verifică semnătura clientului contra specimenului de semnătură. Uneori se cere prezentarea actului de identitate. Astfel, se limitează accesul altor persoane la banii din cont.

Măsurile de securitate:

  • Deţinătorul trebuie:să nu comunice codul PIN nimănui;
  • să aibă grijă ca, la introducerea PIN-ului, cei din jur să nu vadă cifrele culese;
  • să nu păstreze plicul PIN. Să înscrie PIN-ul (în caz de necesitate) numai astfel, încât să nu fie evident că acesta este codul PIN (de mascat sub număr de telefon etc.);
  • să nu înscrie PIN-ul pe card;
  • să nu transmită cardul altor persoane, inclusiv rudelor apropiate şi îndepărtate.
Căutare personalizată:
INFO TEL
0 800 11111
Suport carduri bancare
(+373) 22 54-89-40