Căutare personalizată:

ESCROW pentru beneficiarii de subvenţii şi granturi

Serviciul ESCROW pentru BENEFICIARII SUBVENŢIILOR în avans din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural (AIPA) şi a GRANTURILOR INVESTIŢIONALE în cadrul Proiectului agricultura competitivă în Moldova (MAC-P)

Serviciul ESCROW asigură buna execuţie a prevederilor Contractului de acordare a subvenţiei în avans sau a Contractului de acordare a grantului investiţional, care presupun deschiderea unui cont ESCROW, având ca destinaţie transferarea/ păstrarea/ blocarea unor sume de bani până la îndeplinirea condiţiilor specificate în Contractul ESCROW.


Cum funcţionează?

BC "Moldindconbank" S.A. la cererea clienţilor beneficiari ai subvenţiilor în avans şi a granturilor, semnează cu părţile Contractul tripartit ESCROW, în care sunt indicate toate condiţiile aferente tranzacţiei şi deschide un cont special ESCROW.

Completarea contului ESCROW: Completarea contului ESCROW se efectuează prin virament, de către AIPA şi beneficiarul subvenţiei în avans sau a grantului investiţional.

Blocarea sumei ESCROW: BC "Moldindconbank" S.A. blochează sumele transferate la contul ESCROW şi efectuează plăţi, doar în condiţiile şi termenii stipulaţi în Contractul ESCROW.

Efectuarea plăţilor din contul ESCROW: Utilizarea mijloacelor băneşti din contul ESCROW este permisă exclusiv în scopul îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de Contractul de acordare a subvenţiei în avans sau de Contractul de acordare a grantului.

În aşa mod, serviciul dat oferă o siguranţă maximă părţilor contractante, asigurând utilizarea sumei ESCROW în strictă conformitate cu prevederile Contractului ESCROW.


Care sunt avantajele serviciului?

  • Nu se percepe comision pentru deschiderea şi administrarea contului ESCROW.
  • Eliminarea riscului legat de neonorarea obligaţiilor.
  • Eliminarea neîncrederii dintre partenerii de afaceri.
  • Garanţia utilizării sumelor strict pentru destinaţia stabilită.

Care sunt costurile?

  • Deschiderea contului curent pentru deservirea produsului ESCROW – gratis.
  • Perfectarea contractului ESCROW :
    • 0,5% din suma contractului, min. 1 000 MDL max 6 000 MDL
    • 0,5% din suma contractului, min. 100 EUR/USD max 500 EUR/USD