Доктор Herbert Stepic был ответственным за международное расширение того, что сегодня является Raiffeisen Bank International (RBI). Он был Генеральным Директором RBI до 2013 года и был движущей силой его превращения в одну из ведущих банковских групп в Центральной и Восточной Европе с банками и многими другими дочерними компаниями в 13 странах региона. Он получил множество наград, таких как «Великая Золотая Награда за Честь и Заслуги перед Австрийской Республикой» в 2012 году, «WU-Manager of the Year 2005» от Венского университета экономики и бизнеса, «Trend Manager of the Year» 2005», «European Banker of the Year 2006» и «European Manager of the 2007». Herbert Stepic имеет ученую степень доктора от Венского Университета Экономики и Бизнеса и является Вице-президентом Международной Торговой Палаты Австрии.
Nikolay Nikolov este un antreprenor bulgar, capitalist de risc și bancher de investiții. A absolvit Universitatea Americană din Bulgaria în anul 1997 cu diplome B.A. în Administrarea Afacerilor și Economie Aplicată. Și-a început cariera profesională în First Financial Brokerage House, la acea vreme broker bulgar de frunte, în calitate de analist financiar. La sfârșitul anului 1999, începutul anului 2000, a fost junior partener la un startup german de pariuri sportive pe internet. În același an, a înființat Bulventures, un fond de capital de risc axat pe investiții în fazele incipiente în industria bulgară IT.
Dl Nikolov a fost ales membru al Parlamentului bulgar în anul 2001 și a fost Președinte al comisiei Telecom din Parlament și, prin urmare, Vicepremier pentru IT și Telecom. În 2002, a părăsit Guvernul pentru a deveni Director Executiv și Membru al Consiliului de administrație al celui mai mare operator bulgar de telefonie mobilă. În timpul mandatului său, el a supravegheat două schimbări de proprietate - inițial un LBO în care mai mulți investitori de capital privat s-au alăturat companiei (printre care Citi Venture Capital, ABN Amro Capital și Sandler Capital). LBO a fost finalizată prin introducerea primei obligațiuni bulgare private de 200 milioane EUR pe Bursa din Luxemburg la sfârșitul anului 2004. În 2005, Mobiltel a fost achiziționată de Telekom Austria cu 1,6 miliarde EUR, record atât pentru Austria, ca o investiție străină, cât și pentru Bulgaria, fiind cea mai mare tranzacție din țară. În 2007, dl Nikolov a renunțat, dar a rămas ca director al Mobiltel pentru a urmări opțiunile de investiții în energie regenerabilă. În septembrie 2007 și-a încheiat rolul cu compania și și-a dedicat timpul investițiilor în energie eoliană. Și-a petrecut următorii 5 ani în spațiul regenerabil, unde a co-fondat Island Renewable Energy și a ocupat funcția de Președinte al Consiliului Asociației Bulgariei pentru Energie Eoliană.
Din anul 2013 a construit sub brandul Bulventures o practică bancară de investiții de succes - concentrându-se pe sectoarele IT, servicii financiare și bancare. Dl Nikolov este, de asemenea, mentor pentru două startup-uri promițătoare IoT ale Bulgariei.
În ultimii 6 ani cu Grupul Doverie, domnul Nikolov a analizat peste 20 de opțiuni de achiziție bancară în 10 țări diferite din UE și non-UE, culminând cu achiziția cu succes a Moldindconbank în Moldova în anul 2019.
- Dl Nikolov a ocupat funcţia de Membru al Consiliului de administrație al Universității Americane din Bulgaria timp de 6 ani și de Președinte al Consiliului de administrație al Melon AD, lider dezvoltator IT din Bulgaria.
Г-н Thomas Michael Higgins является опытным банкиром, управляющим фондами частных инвестиций, специалистом по экономическому развитию и социальным предпринимателем, который живет и работает в Болгарии более 25 лет. Г-н Хиггинс первоначально приехал в Болгарию в 1993 году, чтобы работать в «Bulgaria-American Enterprise Fund» (BAEF) после получения степени MBA в «Kellogg School of Management». Он является специалистом в сфере финансовых услуг с обширным опытом в банковской сфере, управлении фондами, кредитовании (МСП, корпоративном, микро, гостиничном, ипотечном, сельскохозяйственном), лизинге, потребительском финансировании, страховании, брокерских операциях с ипотечными кредитами и финансовым анализом основанный на Интернет данных.
Ana Spînu este profesor asociat în Finanțe, Economie Monetară și Credit la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Cariera ei academică a început în anul 1998 ca lector asistent în Departamentul „Bănci și Finanțe” al Universității Libere Internaționale din Moldova. Din 2018 este șef şi profesor asociat al Departamentului „Finanțe, contabilitate și matematică cibernetică” al universităţii. Dna Ana Spînu este licențiată în Științe Economice, cu specializare în Bănci și Burse de Valori. Teza de doctorat a d-ei a fost „Eficiența comerțului exterior: aspecte metodologice”. Ana Spînu are experiență în organizarea și dezvoltarea activității pedagogice și științifice în domeniile financiar și bancar. Cunoaşte la nivel avansat limba rusă și franceză, cunoaşte limba engleză.
- Membru al Consiliului Editorial al Colecției de Materiale a Conferinței Internaționale Ştiințifice și Practice „Politici economice și financiare pentru dezvoltarea competitivă”, Chișinău: ULIM, Aprilie 2013
- Premiată cu medalia ULIM pentru merit în promovarea valorilor academice și a activității prodigioase la ULIM în formarea generațiilor de specialiști pentru societatea modernă
Tam Basunia este membru al Institutului Contabililor Autorizaţi din Anglia şi Ţara Galilor (ICAEW). A fost contabil profesionist mai mult de 40 de ani și și-a dedicat cea mai mare parte a carierei sale piețelor emergente din Rusia, CSI, Europa Centrală și de Est. Din 1990 până în 2005, dl Basunia și-a dedicat activitatea pentru crearea și succesul practicii PWC Rusia și a contribuit la crearea prezenței firmei în Orientul Mijlociu.
Director și Președinte al Comitetului de audit al Vozrozhdenie Bank (2015-2019)
Președinte al Grosvenor Castle Ltd, o companie privată implicată în businessul la nivel mondial de dulciuri și bomboane
A activat în calitate de auditor/consilier atât la MICEX, cât și la RTS în Rusia
A fost membru al grupului tehnic internațional PwC care s-a ocupat de cele mai complexe probleme de contabilitate și raportare la nivel mondial.
Conduce numeroase proiecte finanțate de Banca Mondială, FMI, UE pentru reforma sectoarelor bancare și contabile din Rusia, Ucraina, Belarus și alte țări din Europa de Est
Membru al Consiliului de Supraveghere al PriceWaterhouse pentru Marea Britanie și Europa (înainte de mutarea sa în Europa de Est). În urma fuziunii PriceWaterhouse și Coopers în 2000, dl Basunia a devenit Președinte al Consiliului de Supraveghere pentru PwC în Rusia, CSI și Europa Centrală. El a fost, de asemenea, Președintele Comitetului de Audit din regiune.
Dl Pontbriand are peste 40 de ani de experiență în sectorul bancar și financiar - a ocupat funcții operaționale la o bancă lider din SUA în perioada 1975-1988 și 27 de ani în calitate de consilier principal și partener la PwC. Din 2007 este membru independent al Consiliului de administrație al diferitelor instituții financiare din Europa și a consiliat mai mulți CEO și consilii. Principala sa expertiză include strategie, fuziuni și achiziții, restructurare și managementul riscurilor și al calității. A fondat departamentul de consultanță pentru instituțiile financiare și a co-fondat activități de finanțare corporativă la PwC France. Dl Pontbriand frecventează conferințele axate pe probleme financiare și a scris mai mult de cincizeci de articole, publicate în diferite limbi. Este coautor al două cărți și cunoaşte la nivel avansat limba engleză, germană și franceză.
Educația și experiența sa includ:
- MBA la Wharton School, Pennsylvania, SUA.
- Senior Partner, PwC (1989-2008). Membru al diferitelor comitete și consilii executive din Franța, Europa și la nivel mondial, cum ar fi Consiliul European pentru servicii de consultanță. Șef al serviciilor de consultanță europeană în domeniul bancar
- Consilier permanent în guvernele și băncile centrale ale Rusiei (1992-2000), Algeria (1991-1996), Kazahstan (1994-1996), Ucraina (2000-2002), sprijinit de Banca Mondială, UE și BERD. Misiuni suplimentare în Gabon și Mali.
- Partener principal al misiunilor cu cele mai mari instituții Europene și Americane: Deutsche Bank, Dresdner Bank, Barclays Bank, Natwest, AIB, Mass Mutual, Groupama, precum și armele bancare ale Volkswagen, Renault, PSA Group și instituții financiare deținute în mod privat .
- Membru al Consiliului sau consilier superior al Consiliilor de administrație ale instituțiilor financiare, companiilor de servicii și organizațiilor profesionale sau sociale (1980 - prezent). Co-fondator și VP al asociației băncilor străine din Germania.
- Funcțiile de conducere deținute în ultimii zece ani includ: Banque AIG, NLB, Global Financial Services, MCS, Newgate, JP Morgan Fleming Trust, Phitrust, Branics, Microinvest, Credinsbank, Snef Group
Dl Barlagiannis are o experiență de peste 30 de ani, deținând diverse funcții de conducere în industria de fabricare a sticlei și a produselor alimentare și a băuturilor.
- Director General și Membru al Comitetului executiv, divizia Europa de Sud-Est a BA Glass Group, o companie lider în producția de sticlă cu 12 fabrici în Europa (2017-prezent).
- CEO al Grupului și Membru al Consiliului (2010-2017), Yioula Group, liderul producător de ambalaje din sticlă din sud-estul Europei.
- Country Manager la Stirom SA România (2003-2010), un membru al grupului Yioula.
- Director Comercial de Grup (1997-2010), Grupul de companii Yioula.
- Director General, Cronos (1994-1997), Grupul Yioula.
- Director general, Boutaris & Sons Wineries S.A. Grecia, un grup care se ocupă de producția de bere și vinuri (1990-1992)
- Director Tehnic al Grupului (1990-1992), Boutaris & Sons Wineries S.A. Grecia
Domnul Barlagiannis a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică, Institutul Politehnic din București în anul 1985. Cunoaşte la nivel avansat limba română, engleză și greacă.