icon[6475 kb]
Ghid de utilizare Tax Free
Căutare personalizată:

Cecuri TAX FREE

 

TAX FREE - serviciul de rambursare a taxei pe valoare adăugată (TVA) pentru mărfurile procurate în peste 30 de țări ale lumii, din magazinele unde sunt indicate logourile Global Blue Tax free sau Planet Tax free. Este o modalitate eficientă de economisire de la 3% până la 20% din suma mărfurilor procurate.


Cum beneficiaţi de serviciul Tax Free?

Ștampila serviciului vamal trebuie să fie aplicată nu mai târziu de 90 de zile din ziua efectuării cumpărăturilor.


Cine poate beneficia de serviciul Tax Free ?

În conformitate cu legislația Uniunii Europene și a altor țări, cetățenii Republicii Moldova care călătoresc cu pașaportul Republicii Moldova peste hotare, au dreptul la rambursarea Taxei pe Valoare Adăugată ( TVA) pentru mărfurile procurate.

În ce țări poţi beneficia de serviciul Tax Free?

Serviciul Tax Free este disponibil pentru turiști în Rusia, Italia, Germania, Spania, Grecia, Franța, Austria, Belgia, Marea Britanie, Olanda, Elveția, Portugalia, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovenia, Slovacia, Suedia, Cipru, Coreea, Singapore, Malta, Insulele Faroe ș.a..

Cum afli dacă magazinul prestează serviciul Tax Free ?

Magazinele care prestează serviciul Tax Free Shopping, de obicei, au aplicate pe ușile de la intrare logotipul Tax Free. Dacă Dvs. ați procurat mărfuri peste hotare, nu trebuie să ezitați, dat fiind faptul că eliberarea și completarea cecului Tax Free se efectuează doar în ziua în care ați făcut achiziția. În magazinele mici cecul Tax Free se eliberează la casă. În centrele comerciale mari, de regulă, sunt amenajate birouri destinate eliberării cecurilor.

 

Tarife pentru operațiunile cu cecurile Tax Free  
Colectarea cecurilor Global Blue și expedierea spre achitare în adresa Global Blue.
(Achitarea se efectuează de către Global Blue direct pe contul de card al clientului în termen de până la 6 săptămâni.)
Gratis
Încasarea cecurilor Planet Tax Free şi Tax Free Worldwide și achitarea în aceeași zi.
(Achitarea se efectuează de către BC Moldindconbank SA imediat*, la încasarea cecurilor.
*Cu excepția cecurilor pe care a fost aplicată ștampila frontierei românești și ungare.)
2 EUR / cec

NOTE:

  • Serviciul Tax Free pentru cumparaturile efectuate pe teritoriul Romaniei NU este disponibil
  • Moldindconbank NU acceptă cecurile Planet pe care a fost aplicată ștampila frontierei românești sau ungare. Acestea pot fi expediate direct în adresa Shared Service Center Planet Payment Tax Free Domaniewska 39, Fl.6, Warszawa, Poland Cod postal 02672 cu indicarea datelor cardului (16 cifre si data expirarii cardului). Doar după verificare din partea companiei Planet, banii vor fi înregistrați direct în contul bancar.
  • Moldindconbank NU primeşte cecurile Tax Free, pe care este indicat numărul paşaportului Uniunii Europene (de exemplu: România).
  • Pentru întrebări referitoare la plata cecurilor Tax Free Global Blue, contactați www.globalblue.com (refund tracker) sau Centrul Deservire Clientelă Global Blue  tel. 00 421 232 111 111

Pentru detalii accesați: