Căutare pe site:

Cecuri TAX FREE

 

Cecuri TAX FREE - cea mai simplă şi eficientă metodă de recuperare a TVA, pentru cumpărăturile efectuate peste hotare, fără perceperea comisioanelor suplimentare.


Pașii de urmat pentru recuperarea TVA:

  • Faceţi cumpărături în magazinele unde sunt prezente logourile: GLOBAL BLUE şi Premier Tax Free. La cerere, vânzătorul va elibera cecul Tax Free pe numele Dvs., care trebuie completat cu datele din pașaport. Cecurile de casă trebuie să fie anexate la cecul Tax Free. În centrele comerciale mari, de regulă, sunt amenajate birouri destinate eliberării cecurilor.
  • La ieşirea din ţara, în care au fost procurate mărfurile sau la ieşirea din spaţiul Uniunii Europene, prezentaţi cecul Tax Free, paşaportul şi cumpărăturile Dvs. angajaţilor serviciului vamal pentru aplicarea ştampilei confirmative pe cecul Dvs. Nu se permite utilizarea cumpărăturilor până la prezentarea acestora serviciului vamal.
  • Vă apropiați la Filiala „Centru” Moldindconbank (str. Armenească, 38, mun. Chișinău) - agent exclusiv al companiei Global Blue şi Premier Tax Free în Republica Moldova.

Important!: Suma care urmează a fi restituită nu depinde de locul de plată: la frontieră sau la Moldindconbank veţi primi aceeaşi sumă.


Tarifele pentru încasarea cecurilor Tax Free

Nr. Operaţiuni cu cecuri Tax Free Mărimea tarifului
1 Încasarea cecurilor Global blue Gratis
2 Încasarea cecurilor Premier Tax Free şi Tax Free Worldwide 2 EUR / cec

În conformitate cu legislaţia Uniunii Europene şi a altor ţări, cetăţenii Republicii Moldova care călătoresc cu paşaportul Republicii Moldova peste hotare, au dreptul la rambursarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pentru mărfurile procurate.

ATENȚIE: În legătură cu faptul că compania Tax Free “Global Blue”, întrerupe activitatea cu vama din România, cecurile care au ştampila românească, din păcate, nu vor fi prelucrate. Această regulă a intrat în vigoare începând cu data de 15.10.2012.

Vă aducem la cunoştinţă că Dvs. puteţi aplica ştampila la orice punct de trecere al frontierei din ţările UE, în afară de România.

Important! BC "Moldindconbank" S.A. NU primeşte cecurile Tax Free, pe care este indicat numărul paşaportului Uniunii Europene (de exemplu: România).

Pentru o informaţie mai detaliată accesaţi site-ul companiei GLOBAL BLUE (www.globalblue.com) sau contactaţi-ne la numărul: (+373) 022 576 945.